Çanakkale Boğaz Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 18 Mart 2022’de tamamlanarak hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte ildeki trafik sorunu da tarih olacak.
İzmir, Balıkesir ve İstanbul'un lojistik yükünü çeken, tatil ve bayramlarda kilometrelerce araçlık kuyruk oluşan Çanakkale’de denizden geçiş süresi köprü ile 45 dakikadan 4,5 dakikaya inecek.
2022’de hizmete açılması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü ile birlikte il yatırımların merkezi haline gelecek. Şimdiden köprü sonrası bölgede tarımsal yatırımların zirve yapacağı hesaplanıyor.
Köprü projesini üstlenen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ildeki trafik sorununun tamamen çözüleceğini söyledi.
"Projenin bitmesini herkes bekliyor. Çünkü sanayi yatırımları ve tarım projeleri köprü bittikten sonra hızlanacak" diyen Özdemir, köprüye ek olarak 100 kilometrelik otoban yolun da yapılacağını açıkladı.
LOJİSTİK ÜS OLACAK
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla Çanakkale'nin birçok sektörde lojistik üs haline geleceği görüşünde.
Semizoğlu, şu bilgileri verdi: "Köprü bittiği zaman, İstanbul-İzmir-Edirne ve Bursa hinterlandının ulaşım merkezi Çanakkale olacak. Bu yüzden bu sektörün gelişmesi birçok sektörü olumlu etkileyecek ve besleyecek" dedi