Anasayfa >

Diğer Haberler >

DRS Ofis ‘le çalışma alanları değişiyor!

DRS Ofis ‘le çalışma alanları değişiyor!

26 Şubat 2015 Perşembe, 14:06:36
DRS Ofis ‘le çalışma alanları değişiyor!
DRS Ofis’le çalışma alanları değişiyor. DRS Ofis tasarımını TeamFores Mimarlık yapıyor…

TeamFores Mimarlık tarafından tasarlanan DRS Ofis, çalışan bireylerin ofis alışkanlıklarını ve ofislerin mekansal nitelikleri göz önünde bulunduran çağdaş bir tasarım anlayışıyla, Ümraniye ve Ataşehir arasında gelişmekte olan finans merkezi bölgesinde inşa edilmeye hazırlanıyor.

 

Mimar Serter Karataban’ın kurucusu olduğu TeamFores Mimarlık tarafından tasarlanan DRS Ofis, çalışanların sosyal paylaşım alternatiflerini mekansal alışkanlıklar üzerinden yeniden kurgulamaya olanak tanıyan modern bir planlama anlayışına sahip. Masa bazlı çalışma sisteminden çok, paylaşıma yönelik ekip çalışması yapılanmasına uygun ofis çözümleri sunan DRS Ofis’te değişen ofis sistemleri sorgulanarak sosyal fonksiyonların şekillenmesine ve gelişmesine olanak tanınmış.

 

TEM otoyolunun Anadolu-Avrupa yönünde ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne bağlantı yolunun hemen yanı başında yer alan ve toplam 20.210 m² inşaat alanına sahip olan DRS Ofis’in, tasarımıyla çevresine değer katması ve çevresinin dönüşmesine olanak sağlaması hedeflenmiş. Zemin kat ile birlikte 16 katlı tek bir bloktan meydana gelen ofis yapısının katları, farklı firmalar tarafından kullanılabileceği öngörüsüyle, bağımsız ofis birimleri olarak tasarlanmış. Bu bağlamda, çalışma mekanları ile düşeydeki sirkülasyon aksı birbirinden koparılarak bir geçiş mekanı oluşturulmuş ve bu mekanlar hem yapının hem de çalışanların nefes alabileceği ve iletişim kurabileceği açık bahçeler olarak düzenlenmiş. Binada toplam dört farklı noktada ve iki kat yüksekliğinde yer alan kat bahçeleri, dışarıyla fiziksel ve görsel ilişki kurduğu düşey hacimler olarak kurgulanmış.

 

Kullanıcılarıyla bağ kuran ofis...

 

DRS Ofis’te karşılama ve bekleme alanları ile bütün ofis binasına hizmet eden toplantı odalarının bulunduğu zemin kat, yol ve bahçe tarafından giriş alan, yüksek tavanlı bir fuaye hacmi olarak ele alınmış. Sosyal alanlar, ticari birimler ve yemekhane, spor salonu gibi ofis bloğuna hizmet eden birimlerin yerleştirildiği -4 kotunun, ortak bir avlu aracılığıyla açık alanlarla görsel ve fiziksel ilişkisi sağlanmış. Bu kattaki avlu, ofis çalışanları ile kamusal kullanımın bir araya geldiği açık ve yarı açık alanlar olarak tasarlanmış. Sirkülasyon ve ıslak hacim alanları, düşeyde yapı boyunca yükselen şaft sistemiyle çözülerek, ofis alanlarının her kullanıcıya kendi mekânsal kurgusunu sağlayacak şekilde temiz bir kat olarak bırakılmasına olanak tanımış.

 

TeamFores, toprak altında bulunan ve otopark olarak kullanılan dört bodrum katı, konvansiyonel betonarme taşıyıcı sistem ile kurgularken, ofis katlarında daha kullanışlı mekanlar yaratmak için çelik strüktürel sistemi kullanmış. Sirkülasyon ve ıslak hacimleri toplayan çekirdek brüt duvarlar ile çevrelenerek cephe olarak da yapıdan koparılmış. Binanın kuzey cephesinde çift cidar cam kullanılmış ve Güney cephesiyle güney-batı cephesinde de güneş kontrolü sağlayan, cam üzeri alüminyum güneş kırıcı profiller yer almış.

 

Mimar Serter Karataban, DRS Ofis’i, “Kullanıcılarının çalışma mekanlarıyla bağ kurmasına olanak tanıyan ve planlama organizasyonunda, esnek ve yalın fonksiyonellik anlayışının benimsendiği modern bir proje”, olarak vurguluyor.

 

SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN?
YORUM YAZ
DİĞER HABERLER